БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Книга на годината: „Ноември“

Најсвежи вести за нашата свежа и здрава литература: Од денес имаме уште едно големо и за нас многу значајно признание: „Ноември“ од Алена Морнштајнова е Книга на годината (2021) во Чешка со продадени 100.000 примероци. Она со што најмногу се гордееме, е тоа што романот „Ноември“ до овој момент е преведен само на македонски и издаден само во Македонија во издание на Муза, а во моментов се преведува и допрва ќе се издава на германски, италијански, словенечки, хрватски, полски итн.

Продолжи со читање

НОВОСТИ

Хуманитарна помош за децата во Украина

Денес во Пунктот за прием на хуманитарна помош за Украина ја доставивме хуманитарната помош од нашите читатели. Акцијата беше насловена „Украинска книжевност за помош за