БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Foreign rights

Муза е млада и мала издавачка куќа, која издава книги како за своја душа. Наш приоритет не е квантитетот, туку квалитетот на изданијата. На пиедесталот го ставаме македонскиот литературен јазик. Нашите преводи се највисоко оценети на македонскиот книжен пазар, а секоја наша книга се лекторира совесно и професионално.

Над 90% од нашата продукција се состои од прозни дела, романи од домашни и странски автори. Многу поретко издаваме стручна литература, поезија, кратки раскази и сл. Кон македонските автори се однесуваме со особена почит, бидејќи сме совршено свесни за нивната запоставеност во македонското општество. Заинтересирани сме за издавање на квалитетни романи со уметничка вредност од македонски писатели.

Улица „Димо Хаџи Димов“ 82А, Скопје

Контакт