БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Гаргара

Оценка на Goodreads: 4,45. Година на прво објавување: 2014. Објавување во Муза: 2020.

SKU 978-608-4906-06-3 Категорија: Автор:

Опис

Во 2004 година, непосредно пред Портокаловата револуција, Орест отвора подземно кафуле во западноукраинскиот град Лавов. Го нарекува Гаргара, според името на кафулето што постоело во 1963 година на истото место. Старото кафуле во 1963 година исчезнало под неразјаснети околности. Од него останала само Книгата за пофалби и поплаки, која содржи два автобиографски раскази. Орест заедно со својата пријателка тргнува во ризична потрага по авторите на расказите во Книгата за пофалби и поплаки и истовремено се обидува да го расветли мистериозното исчезнување на кафулето во 1963 година.

Ваков роман се дочекува на нозе … Јазикот му „спие“ во стилот, стилот му „спие“ во структурата, структурата му „спие“ во одлично изведениот роман… – Оливера Ќорвезироска