БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Моцарт 2.0

473 стр. Оцена на Goodreads 4,56. Година на прво објавување 2020. Прво објавување во Муза 2021.

SKU 978-608-4906-22-3 Категорија: Автор:

Опис

„Моцарт 2.0“ е роман за Волфганг Амадеус Моцарт, кој умира во 1791 година во Виена, но се буди во 2018 во Њујорк. Веројатно, не би се нафатиле да читате еден толку „луд“ роман? Но, што ако авторот не е само егзибиционист и вљубеник во неофантастиката во книжевноста, туку музички образован познавач на целото творештво на Моцарт, на времето во кое живеел и на најпикантните детали од неговата биографија, така што секој чекор на Волфганг по развревените улици на современиот Њујорк изгледа толку уверливо што читателот и самиот посакува да го фати композиторот под рака и да му ги објасни „ѓаволските појави“ на XXI век?

Дорж Бату е еден од најпопуларните украински писатели на денешницата, автор на четири бестселери.