БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Хана

Оцена на Goodreads 4,71. Година на прво објавување: 2017. Објавување во Муза: 2021.

Опис

Деветгодишната Мира оди со другарите на река за да си играат пловејќи на парчиња мраз, и покрај тоа што родителите тоа строго ѝ го забрануваат. Казната е „драконска“: не ѝ е дозволено да јаде од десертот на триесеттиот роденден на мајка ѝ, принцес крофните донесени од тетка ѝ Хана. По цела низа од неверојатни и трагични случувања ќе се покаже дека токму непослушноста е она што ја заштитило Мира, која од тој момент ќе биде неповратно и нераскинливо поврзана со својата тетка. Хана е чудна, молчалива и депресивна жена, но Мира низ соживотот со неа полека ќе го открива компликуваното и мачно семејно минато и ќе почне да сфаќа зошто е Хана таква каква што е. Семејното горчливо искуство во нивните животи ќе продолжи да плови како она големо и непремостливо парче мраз од кое започна сѐ. Ќе успеат ли Мира и Хана да се одржат над површината?