БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Ноември

310 стр. Оцена на Goodreads 4,22. Година на прво објавување 2021. Прво објавување во Муза 2022. Книга на годината 2021 со над 100 илјади продадени примероци во Чешка.

SKU 978-608-4906-25-4 Категорија: Автор:

Опис

Најуспешната чешка писателка на денешницата Алена Морнштајнова повторно изненадува. Нејзиниот најнов роман е драматична приказна за едно обично семејство, кое една ноемвриска ноќ е разделено од големата историја. Марија Хајна е приведена за време на демонстрациите против власта и осудена на дваесет години затвор. Знае дека нема да ги види своите деца како растат, а во живот ја одржуваат само писмата. Паралелно со нејзината приказна се одвива и приказната за девојчето Магдалена, кое е одземено од родителите и сместено во „санаториум“. Нивните приказни еден ден ќе се сретнат, но сосема поинаку од начинот на кој тие очекуваат и копнеат.

Акции