БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Последното писмо на Чинго

63 стр. Година на прво објавување: 2021. Прво објавување во Муза: 2021. Книгата содржи необјавени писма и белешки на Живко Чинго.

SKU 978-608-4906-24-7 Категорија:

Опис

Книгата „Последното писмо на Чинго“ се состои од необјавени писма на Живко Чинго, испраќани до неговиот внук Владо Муковски, тогаш дете, како и белешки и размисли на писателот за слободата и за состојбата во македонската книжевност.

На насловната е насликана Верга Чингоска, мајката на Живко Чинго. Автор на сликата е сликарот и приредувач на оваа книга, Владо Муковски.

Книгата содржи и необјавени фотографии од семејството на Живко Чинго. Целата книга е испечатена во колор.

Акции