БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Скала

236 стр. Година на прво објавување: 2023. Прво објавување во Муза: 2023. Оцена на Goodreads: 4,26.

SKU 978-608-4906-36-0 Категорија: Tags ,

Опис

Украинецот Анатолиј успева да си купи куќа во Шпанија, куќа „со потенцијал“, која во моментот на купувањето не е по негов вкус, преполна е со гоблени и украси, останати од претходната, почината сопственичка, но по реновирањето треба да се претвори во куќа од мечтите. Сепак, избива војната во Украина и Анатолиј мора својата куќа да ја претвори во привремено (или трајно) засолниште за своите мајка, сестра, тетка, едноног чичко, како и за другарката на сестра му, кучето на тетка му и двете мачки на мајка му. Наместо да ужива во мирот на својата куќа, Анатолиј најпосле потпира скала на ѕидот за да се качува во својата спална со гоблени избегнувајќи ги бескрајните зајадливи коментари на бегалците.

Акции