БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Актуелно

Актуелно

Хана – Алена Морнштајнова

„Да, госпоѓа Ханичка бев некогаш порано. Но потоа се претворив во жолта ѕвезда, транспортен број 79, па привремена жителка на Терезин и најпосле шестоцифрен број во Аушвиц.“

Актуелно

Среќен прв роденден, Муза!

На 28 јануари 2020 година романите Печуркарката и Непобедливата седумка ја напуштија печатницата и истиот тој момент сметаме дека започна да постои издавачката куќа Муза.

Актуелно

За Врани

Рецензија за Врани. Преземено од Инстаграм блогот Книшка. “Намерно погледнувам во мајка ми за да ме одбрани, но таа не ме брани, само вели ѝ

Актуелно

За Твојот поглед, Чо-Чо-Сан

Рецензија на Марина Серафимоска за Твојот поглед, Чо-Чо-Сан од Андриј Љубка. Преземено без измени од ФБ-групата Моја библиотека… Овој прилично богат психолошки трилер дава одговор

Актуелно

За Реконструкција

Рецензија за Реконструкција од Викторие Ханишова. Преземено од Инстаграм блогот Продолжи да читаш. ‘…Се родив кога имав девет години, десет месеци и седум дена…’ Една мајка

Актуелно

За Тивки години

Рецензија за Тивки години од Алена Морнштајнова. Преземено од Инстаграм блогот Продолжи да читаш. Богдана е тивка девојка која што е затворена во себе и

Актуелно

Читателите за Маж за придружба

Рецензија на Александар Николовски за романот Маж за придружба. Преземено без измени од ФБ-групата Размена на книги и книжевни муабети. Прва книга прочитана од издавачката

Актуелно

Black Friday со Муза

Почитувани читатели, Очекувајте големи попусти и акции во периодот од 27 ноември до 3 декември. Акцијата ќе ги опфати сите книги, а најпривлечни ќе бидат