БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Две нови дела од украински автори во издание на Муза

Есенва имаме можност одново, по двегодишна пауза, да му се израдуваме на најновото од украинската книжевност. Младата Евгенија Кузњецова (1987) за првпат ќе ѝ се претстави на македонската читателска публика со романот „Скала“ („Драбина“), кој во Украина е објавен во март годинава, а кај нас само седум месеци подоцна. Нешто постар (2015) е романот „Карбид“ од Андриј Љубка, кого веќе го запознавме по одличниот психолошки трилер „Твојот поглед, Чо-Чо-Сан“.

Продолжуваме да читаме свежа и здрава литература!

Продолжи со читање

НОВОСТИ

ИМА КНИГИ ШТО СЕ ПАМЕТАТ ЦЕЛ ЖИВОТ

Осврт на Јасмина Бочевска, преземен без измени од ФБ групата Моја библиотека… Мезиржичи, лето 1945 година,,Госпоѓице Ханичка… “Да, госпоѓица Ханичка бев некогаш порано. Но, потоа

ПРЕПОЗНАТЛИВО, ПРОВОКАТИВНО…

Осврт на Марина Серафимоска. Преземено без измени од ФБ групата Моја библиотека… Книгава ми ја откри причината поради која толку многу го сакам пишувањето. Полиглот