БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

igor.s

Актуелно
igor.s

Книга на годината: „Ноември“

Најсвежи вести за нашата свежа и здрава литература: Од денес имаме уште едно големо и за нас многу значајно признание: „Ноември“ од Алена Морнштајнова е

Повеќе »
Актуелно
igor.s

ДИССОМНИИ. Колку лица има вистината?

Рецензија од Наташа Брезовска-Богоевска. Преземено без измени од групата „Библиотекари – читатели“ „Диссомнии„ од Игор Станојоски, гледана од мој агол. „Диссомнии“ е книга која долго

Повеќе »
Актуелно
igor.s

Хана – Алена Морнштајнова

„Да, госпоѓа Ханичка бев некогаш порано. Но потоа се претворив во жолта ѕвезда, транспортен број 79, па привремена жителка на Терезин и најпосле шестоцифрен број во Аушвиц.“

Повеќе »
Актуелно
igor.s

Среќен прв роденден, Муза!

На 28 јануари 2020 година романите Печуркарката и Непобедливата седумка ја напуштија печатницата и истиот тој момент сметаме дека започна да постои издавачката куќа Муза.

Повеќе »