БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Врани

Оценка на Goodreads 4,40. Година на прво објавување: 2020. Објавување во Муза: 2020.

SKU 978-608-4906-11-7 Категорија:

Опис

Во крошната на стариот брест се создава едно семејство врани, кое набргу станува инспирација за исклучително талентираната млада сликарка во куќата спроти дрвото. Младата Барбора ги набљудува враните, и враните ја набљудуваат неа, а од тие погледи се раѓа уметничката енергија на Барбора, за која имаат разбирање само неколку наставници од училиштето, но никој од семејството. Новелата Врани претставува неверојатно моќна приказна за невидливата и несфатената страна од животот на едно навидум примерно семејство, заробено во капсулата на бесмислените принципи и неспособноста да се прифатат вродените разлики во карактерите и интересите.