БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Хотел Вартбург

180 стр. Година на прво објавување: 2022. Прво објавување во Муза: 2023. Оцена на Goodreads: 4,50.

SKU 978-608-4906-31-5 Категорија:

Опис

Зоран Жмириќ преку кратки, тукуречи филмски секвенци со дијалози и со велемајсторска симетрија на изговореното и премолченото, горчината и нежноста, сеќавањето и заборавот, нѐ вози низ животот на едно навидум (не)обично семејство, и тоа со автомобил од марката вартбург. „Во тој автомобил е цел еден живот.“ Вартбургот станува и простор за пресметка со таткото, кој е многу поодговорен во улогата на сопственик на вартбургот отколку во улогата на родител. Или, можеби само така се чини, „едноставно затоа што не знаел поинаку“?