БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Петрови во грипот и околу него

380 стр. Оцена на Goodreads 4,21. Година на прво објавување: 2018. Година на објавување во Муза: 2022.

SKU 978-608-4906-26-1 Категорија:

Опис

Петров се разболува од грип и наместо да се врати дома, му дозволува на својот познаник да го поведе со себе на луда пијанка, и тоа со погребно возило, во кое има мртовец. По Петров еден по еден од грип се разболуваат и другите членови на семејството. Ова е роман за грипозниот делириум во кој запловуваат Петрови.

Според романот Петрови во грипот и околу него (2018) снимен е филмот Петрови во грипот, премиерно прикажан на Канскиот фестивал (2021).

Алексеј Саљников е роден 1978 година во Тарту, а во моментов живее во Екатеринбург. Автор е на четири романи. Саљников пишува како никој друг денес, – свежо, како првиот ден на создавањето. На секој чекор му го поместува патот под нозете на читателот, го тресе вестибуларниот апарат истрениран од долгогодишното читање „нормални“ книги. – Галина Јузефович.

Акции