БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Симон

Во мало ерменско гратче на 79-годишна возраст умира ѕидарот Симон, почитуван од сограѓаните, но исто така и познат по своите љубовни походи. За да го испратат на неговото патување, во неговиот дом, кај неговата ужалена сопруга, доаѓаат сите жени што тој некогаш ги сакал. И секоја од нив има своја приказна.

„Не постојат случајни средби. Секоја на нешто нѐ учи.

Не постојат случајни разделби.

Секоја собира по едно парче од нашата душа.“

SKU 978-608-4906-40-7 Категорија:

Опис

321 стр. Година на прво објавување: 2020. Прво објавување во Муза: 2024. Оцена на Goodreads: 4.51.

Акции