БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
БЕЗ ОГЛЕД НА ИЗНОСОТ НА СМЕТКАТА

Шепкачки

180 стр. Оцена на Goodreads 4,11. Година на прво објавување: 2019. Прво објавување во Муза: 2022.

SKU 978-608-4906-28-5 Категорија:

Опис

Роман за созревањето, за вистинското другарство меѓу две тинејџерки, обоено со колоритот на Подласје, регион што човек не би можел да го измисли ниту да го замисли, каде што нераскинлив дел од секојдневието се и жените (и еден маж) што лекуваат и помагаат со шепкање и со совети што ги надминуваат рамките на имагинацијата на читателот. Алена Сабухова раскажува како никој друг писател на денешницата. Нејзиниот стил е како шепотот на гранчињата над езерцето, во кое во секој миг ќе полетаат иванденските венчиња на љубовта.